Twee Vooraanstaande Amsterdamse Restaurants Sluiten Hun Deuren
Het culinaire landschap van Amsterdam heeft een klap gekregen met het faillissement van twee prominente restaurants: Café Cliché, een initiatief van topchef Sidney Schutte, en Auberge Jean & Marie, het geesteskind van Jan Grijspeere en Maartje Bremer. Beide etablissementen wijzen op de financiële uitdagingen van de pandemie als een belangrijke factor in hun beslissing.
Café Cliché
Al vijf jaar een begrip aan de Middenweg, heeft Café Cliché helaas haar deuren moeten sluiten. Ondanks een bloeiende klantenkring en tevreden gasten, waren de financiële lasten van de pandemie te zwaar. Het café, dat ooit begon als een droom van jeugdvrienden Marco Doeleman en Sidney Schutte, heeft ook een vestiging in Middelburg, die gelukkig nog steeds gasten verwelkomt.
Auberge Jean & Marie
Dit restaurant, dat sinds 2016 de harten van vele culinaire liefhebbers heeft veroverd, heeft ook haar faillissement aangevraagd. Ondanks erkenning van zowel het publiek als de vakjury en opnames in prestigieuze gidsen zoals de Lekker500 en Gault&Millau, konden de uitdagingen van de afgelopen jaren niet worden overwonnen.
Delicatessenwinkel Épicerie Jean & Marie
Deze winkel, geopend tijdens de pandemie als antwoord op de lockdowns, bood diners voor thuis en andere lekkernijen aan. Maar na de pandemie werd het moeilijk om de winkel draaiende te houden, vooral vanwege personeelstekorten en de terugkeer van klanten naar de heropende horeca.
Het is altijd triest om te zien dat geliefde hotspots hun deuren moeten sluiten, vooral als ze zoveel hebben bijgedragen aan de culinaire scene van een stad. We wensen alle betrokkenen het beste toe in hun toekomstige ondernemingen.