Ron Gastrobar Maakt Debuut Aan Zee in Bloemendaal
Ron Gastrobar Maakt Debuut Aan Zee in Bloemendaal
Het befaamde restaurantconcept van sterrenchef Ron Blaauw, bekend als Ron Gastrobar, maakt zijn langverwachte debuut aan de kust. Vanaf 1 september kunnen fijnproevers genieten van de unieke culinaire ervaring in Bloemendaal.
Een Decennium van Succes
Het is alweer tien jaar geleden dat het Ron Gastrobarconcept voor het eerst zijn deuren opende in Amsterdam. Het concept staat bekend om zijn deelbare gerechten en enkele specialiteiten, zoals een ribstuk van de barbecue of een verse vis voor twee. De keuze voor Bloemendaal was voor chef Blaauw een logische stap. Bij zijn eerste bezoek aan de locatie voelde hij direct dat dit de perfecte plek was voor een nieuwe vestiging van zijn Gastrobar.
Sterrenchef Ron Blaauw: Een Culinaire Pionier
Ron Blaauw opende in 1999 zijn eerste eigen restaurant in Ouderkerk aan de Amstel. In 2013 besloot hij zijn twee Michelin-sterren in te leveren om een nieuwe culinaire ervaring te introduceren in Nederland. Zijn visie? Uit eten gaan moet altijd een feestje zijn. Geen complexe schuimpjes of gelletjes, maar puur en goed eten. En zijn visie werd beloond: in 2014 ontving Ron Gastrobar opnieuw een Michelin-ster.
Ron Gastrobar Bij de C: Een Nieuw Hoofdstuk
Het restaurant in Bloemendaal krijgt de naam ‘Ron Gastrobar Bij de C’ en biedt plaats aan 120 gasten. Uitbaters Koen van den Hurk en Julius van Zelderen worden mede-eigenaren en blijven actief in het restaurant. Samen met Ron transformeren ze de locatie tot een echte Ron Gastrobar. Het restaurant belooft een unieke ervaring te worden, mede dankzij de evenementenlocatie midden in de duinen en ruime parkeergelegenheid.
Waar Vind Je Ron Gastrobar?
Naast de nieuwe vestiging in Bloemendaal, zijn er diverse Ron Gastrobar locaties te vinden in Amsterdam, Ouderkerk aan de Amstel en Laren. Of je nu zin hebt in een Michelin-ster ervaring, Aziatische smaken of Indonesische delicatessen, Ron Blaauw heeft voor ieder wat wils. En voor degenen die thuis willen genieten, biedt Ron Gastrobar At Home boxen aan, waarmee hij wekelijks tot wel 1000 boxen door heel Nederland bezorgt.
Tien Jaar Ron Gastrobar: Een Culinaire Reis
In oktober verschijnt het boek ’10 jaar Ron Gastrobar’, waarin de indrukwekkende reis van het restaurantconcept wordt beschreven. Van een bescheiden start met 18 medewerkers tot een culinair imperium dat werk biedt aan 240 mensen.