Aroma in Vaassen bekroond tot Italiaans Restaurant van het Jaar

VAASSEN – Aroma Italian Fine Dining, gevestigd in Vaassen, heeft maandagavond de prestigieuze titel ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’ gekregen. Dit jaarlijks terugkerende evenement, dat voor de elfde keer werd georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media, zet de schijnwerpers op de beste Italiaanse restaurants in Nederland.
Het Italiaanse restaurant Aroma, dat in 2021 midden in de coronatijd zijn deuren opende, is de trotse winnaar van dit jaar. Het restaurant is het geesteskind van het Italiaanse duo Pasquale Carfora (chef-kok) en Elisa Leune (Nederlandse vader, Italiaanse moeder). Het restaurant heeft sinds de opening hoge ogen gegooid met zijn verfijnde keuken, gevestigd op de locatie waar voorheen restaurant De Leest (***) een internationaal culinair publiek trok. Meer informatie over dit bekroonde restaurant is te vinden op hun website.
De culinaire ervaring bij Aroma gaat veel verder dan de traditionele pizza margherita, vitello tonnato, of pasta carbonara. In plaats daarvan biedt Aroma verfijnde gerechten met hoogwaardige ingrediënten, vaak rechtstreeks uit Italië geïmporteerd, volgens de jury tijdens de uitreiking in het Amsterdamse Hilton-hotel.
Roberto Payer, de juryvoorzitter en fulltime Italië-promotor, prijst de chef om zijn eigentijdse presentatie en vooral zijn creativiteit, vaak gebaseerd op culinaire herinneringen aan zijn jeugd in Lazio, vooral de streek Agro Pontino. Elk gerecht op het menu van Aroma wordt uitvoerig toegelicht in een beschrijving die gasten na reservering vooraf thuis kunnen lezen.
Naast de onderscheiding als ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’, is Aroma ook onlangs toegelaten als aspirant-lid van de ambitieuze internationale associatie Jeunes Restaurateurs (JRE). Dit maakt hen het eerste Italiaanse restaurant in Nederland dat tot de JRE toetreedt.
Als klap op de vuurpijl bereidt Aroma zich voor om in de herfst een kookboek uit te brengen, waarin chef Pasquale meer dan vijftig recepten en zijn visie op koken deelt.
Dit is zonder twijfel een spannende tijd voor Aroma en we zijn verheugd om te zien wat de toekomst voor dit innovatieve Italiaanse restaurant in petto heeft.