Selecteer een pagina

Aroma in Vaassen bekroond tot Italiaans Restaurant van het Jaar

door | jun 20, 2023 | Nieuws

Aroma in Vaassen bekroond tot Italiaans Restaurant van het Jaar

VAASSEN – Aroma Italian Fine Dining, gevestigd in Vaassen, heeft maandagavond de prestigieuze titel ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’ gekregen. Dit jaarlijks terugkerende evenement, dat voor de elfde keer werd georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media, zet de schijnwerpers op de beste Italiaanse restaurants in Nederland.

Het Italiaanse restaurant Aroma, dat in 2021 midden in de coronatijd zijn deuren opende, is de trotse winnaar van dit jaar. Het restaurant is het geesteskind van het Italiaanse duo Pasquale Carfora (chef-kok) en Elisa Leune (Nederlandse vader, Italiaanse moeder). Het restaurant heeft sinds de opening hoge ogen gegooid met zijn verfijnde keuken, gevestigd op de locatie waar voorheen restaurant De Leest (***) een internationaal culinair publiek trok. Meer informatie over dit bekroonde restaurant is te vinden op hun website.

De culinaire ervaring bij Aroma gaat veel verder dan de traditionele pizza margherita, vitello tonnato, of pasta carbonara. In plaats daarvan biedt Aroma verfijnde gerechten met hoogwaardige ingrediënten, vaak rechtstreeks uit Italië geïmporteerd, volgens de jury tijdens de uitreiking in het Amsterdamse Hilton-hotel.

Roberto Payer, de juryvoorzitter en fulltime Italië-promotor, prijst de chef om zijn eigentijdse presentatie en vooral zijn creativiteit, vaak gebaseerd op culinaire herinneringen aan zijn jeugd in Lazio, vooral de streek Agro Pontino. Elk gerecht op het menu van Aroma wordt uitvoerig toegelicht in een beschrijving die gasten na reservering vooraf thuis kunnen lezen.

Naast de onderscheiding als ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’, is Aroma ook onlangs toegelaten als aspirant-lid van de ambitieuze internationale associatie Jeunes Restaurateurs (JRE). Dit maakt hen het eerste Italiaanse restaurant in Nederland dat tot de JRE toetreedt.

Als klap op de vuurpijl bereidt Aroma zich voor om in de herfst een kookboek uit te brengen, waarin chef Pasquale meer dan vijftig recepten en zijn visie op koken deelt.

Dit is zonder twijfel een spannende tijd voor Aroma en we zijn verheugd om te zien wat de toekomst voor dit innovatieve Italiaanse restaurant in petto heeft.

Lekker 500 2026: winnaars, nieuwkomers & volledige Top 100

Lekker 500 2026: winnaars, opvallers en de complete Top 100 De nieuwe Lekker 500 (editie 2026) is bekend! Tijdens de presentatie bij Parc Broekhuizen in Leersum werd duidelijk dat Brut172 (Reijmerstok) opnieuw op 1 staat. De Librije (Zwolle) blijft stevig op 2 en De...

Herfstwandeling op de Veluwe: de mooiste routes tussen rood, goud en brons

Herfstwandeling op de Veluwe: de mooiste routes tussen rood, goud en brons Wanneer de bladeren verkleuren en de dagen korter worden, verandert de Veluwe in één groot schilderij vol warme herfstkleuren. Dit is hét moment om je wandelschoenen aan te trekken en eropuit...

Uitslag Michelin 2025: wie krijgen sterren, en wie verliezen ze?

Uitslag Michelin 2025: wie krijgen sterren, en wie verliezen ze? Op 6 oktober 2025 werd in Maastricht tijdens de officiële ceremonie in het MECC de nieuwe Michelin Gids 2025 onthuld. Voor de culinaire scene in Nederland is dit jaarlijkse moment hét ijkpunt: wie krijgt...

Michelin onthult nieuwe Bib Gourmand-restaurants op 29 september

Michelin onthult nieuwe Bib Gourmand-restaurants op 29 september Voorafgaand aan de jaarlijkse Michelin-sterrenceremonie in het MECC in Maastricht op 6 oktober 2025, maakt Michelin op 29 september 2025 de nieuwe Bib Gourmand-restaurants bekend. Deze onderscheiding...

Orchid House Amsterdam: jouw nieuwe hotspot voor culinair genieten

Orchid House Amsterdam: jouw nieuwe hotspot voor lunch, diner & cocktails Orchid House Amsterdam is een stijlvolle plek waar je de hele dag terecht kunt. Van koffie en lunch tot uitgebreid diner of cocktails: restaurant Orchid House combineert comfort met...

Fier Groningen: nieuw restaurant met betaalbare gastronomie in hartje stad

Fier in Groningen Sinds 11 september heeft Groningen er een nieuwe hotspot bij: restaurant Fier, een stijlvolle plek in het centrum waar gastronomie en toegankelijkheid samenkomen. Fier combineert een moderne seizoenskeuken met een relaxte sfeer, ideaal voor wie houdt...

Vergaderen in Harderwijk

Vergaderen in Harderwijk: ontdek de vergaderruimte bij Restaurant Lagom Ben je op zoek naar een inspirerende plek om te vergaderen in Harderwijk? Dan is de vergaderruimte van Restaurant Lagom de ideale locatie. Gelegen aan de Harderwijker haven combineert Lagom een...

Bouillon d’Amsterdam opent in 2026: Franse klassieker in een Amsterdams jasje

Bouillon d’Amsterdam  Amsterdam krijgt er begin 2026 een nieuwe culinaire hotspot bij: Bouillon d’Amsterdam. Dit restaurant brengt het klassieke Franse bouillonconcept terug, midden in het bruisende centrum aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Een unieke mix van Franse...

Restaurant Azurite in Delft: Mario Ridder opent nieuw culinair pareltje

Restaurant Azurite in Delft Met de opening van Restaurant Azurite in Delft zet sterrenchef Mario Ridder een nieuwe culinaire standaard neer. Bekend van zijn succes bij De Zwethheul (twee Michelinsterren) en Brasserie LaLou in Rotterdam, kiest Ridder nu voor Delft als...

De Beste Restaurants van Maastricht: Waar je écht moet eten

De Beste Restaurants van Maastricht Zoek je naar de beste restaurants in Maastricht? Deze bourgondische stad aan de Maas staat bekend om haar rijke eetcultuur, verfijnde smaken en een indrukwekkend aanbod van toprestaurants. Van innovatieve fine dining tot creatieve...