Selecteer een pagina

Aroma in Vaassen bekroond tot Italiaans Restaurant van het Jaar

door | jun 20, 2023 | Nieuws

Aroma in Vaassen bekroond tot Italiaans Restaurant van het Jaar

VAASSEN – Aroma Italian Fine Dining, gevestigd in Vaassen, heeft maandagavond de prestigieuze titel ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’ gekregen. Dit jaarlijks terugkerende evenement, dat voor de elfde keer werd georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media, zet de schijnwerpers op de beste Italiaanse restaurants in Nederland.

Het Italiaanse restaurant Aroma, dat in 2021 midden in de coronatijd zijn deuren opende, is de trotse winnaar van dit jaar. Het restaurant is het geesteskind van het Italiaanse duo Pasquale Carfora (chef-kok) en Elisa Leune (Nederlandse vader, Italiaanse moeder). Het restaurant heeft sinds de opening hoge ogen gegooid met zijn verfijnde keuken, gevestigd op de locatie waar voorheen restaurant De Leest (***) een internationaal culinair publiek trok. Meer informatie over dit bekroonde restaurant is te vinden op hun website.

De culinaire ervaring bij Aroma gaat veel verder dan de traditionele pizza margherita, vitello tonnato, of pasta carbonara. In plaats daarvan biedt Aroma verfijnde gerechten met hoogwaardige ingrediënten, vaak rechtstreeks uit Italië geïmporteerd, volgens de jury tijdens de uitreiking in het Amsterdamse Hilton-hotel.

Roberto Payer, de juryvoorzitter en fulltime Italië-promotor, prijst de chef om zijn eigentijdse presentatie en vooral zijn creativiteit, vaak gebaseerd op culinaire herinneringen aan zijn jeugd in Lazio, vooral de streek Agro Pontino. Elk gerecht op het menu van Aroma wordt uitvoerig toegelicht in een beschrijving die gasten na reservering vooraf thuis kunnen lezen.

Naast de onderscheiding als ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’, is Aroma ook onlangs toegelaten als aspirant-lid van de ambitieuze internationale associatie Jeunes Restaurateurs (JRE). Dit maakt hen het eerste Italiaanse restaurant in Nederland dat tot de JRE toetreedt.

Als klap op de vuurpijl bereidt Aroma zich voor om in de herfst een kookboek uit te brengen, waarin chef Pasquale meer dan vijftig recepten en zijn visie op koken deelt.

Dit is zonder twijfel een spannende tijd voor Aroma en we zijn verheugd om te zien wat de toekomst voor dit innovatieve Italiaanse restaurant in petto heeft.

De Lekker 500 Lijst van 2024 – Een Culinaire Reis door Nederland

De Lekker 500 lijst van 2024 is uitgebracht, en het belooft een spannende editie te zijn voor culinaire liefhebbers en professionals in Nederland. Deze 46ste editie van de gids markeert een jaar van significante veranderingen en vernieuwingen in de Nederlandse...

Ontdek de Unieke Smaken van Ribera del Duero Tijdens de 3e Wine Bar Week in Nederland

Wijnliefhebbers opgelet! De derde editie van de Ribera del Duero Wine Bar Week is hier. Van 2 tot en met 9 november serveren twintig wijnbars door heel Nederland een speciale 'Ribera del Duero wine flight'. Deze selectie van drie verschillende wijnen uit het...

De Nieuwe Winkel** in Nijmegen: Opnieuw Uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant Ter Wereld

Nijmegen, Nederland – Het is een trotse bevestiging van culinaire excellentie en innovatie in plantaardige gastronomie: De Nieuwe Winkel** in Nijmegen is voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot het beste groenterestaurant ter wereld. Deze prestigieuze...

The Harbour Club Voert Dynamische Prijzen In: “More Joy, Less Damage”

Dynamische Prijzen bij de Harbour Club In een baanbrekende beweging binnen de Nederlandse horeca introduceert The Harbour Club een dynamische prijsstrategie onder het motto “More joy, less damage”. Deze vernieuwende aanpak, die vanaf vandaag van kracht is, stelt...

Een Avond van Betoverende Cocktails bij Bar The Tailor in Hotel Krasnapolsky

Introductie tot een Unieke Cocktailervaring Amsterdam blijft een stad van eindeloze verrassingen en unieke ervaringen, vooral als het gaat om culinaire en mixologie avonturen. Onlangs hadden we het genoegen om uitgenodigd te worden voor een exclusieve...

Heropening van Restaurant Inter Scaldes: Een Nieuw Tijdperk in de Nederlandse Gastronomie

Het prestigieuze Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen staat op het punt een nieuw hoofdstuk in zijn rijke geschiedenis te beginnen. Na een uitgebreide renovatie en overname is het restaurant, bekend om zijn drie Michelinsterren, klaar om op 16 november zijn deuren...

Hysterische Horeca: Vijf Nederlandse Hotspots met een Over de Top Interieur

In de wereld van de horeca zien we een opvallende trend: restaurants met een over de top interieur. Het gaat om restaurants die uitblinken in hun extravagante decoraties, waarbij het principe 'more is more' centraal staat. Hier zijn vijf Nederlandse Hotspots die deze...

Amsterdamse Parel: Restaurant Bougainville bekroond als beste ter wereld

Een Culinaire Triomf voor Amsterdam In een wereld waar culinaire excellentie en innovatie hand in hand gaan, heeft Amsterdam een nieuwe mijlpaal bereikt. Restaurant Bougainville, gelegen in het hart van onze hoofdstad, is door TripAdvisor uitgeroepen tot het beste...

Michelin Breidt Uit: Ontdek de Beste Hotels met Michelin’s ‘Sleutels’

Bekend om hun prestigieuze restaurantbeoordelingen, heeft de Michelingids aangekondigd hun expertise uit te breiden naar de hotelwereld. Vanaf volgend jaar zullen ze de meest uitzonderlijke hotels ter wereld gaan onderscheiden. En in plaats van sterren, zullen deze...

Twee Vooraanstaande Amsterdamse Restaurants Sluiten Hun Deuren

Het culinaire landschap van Amsterdam heeft een klap gekregen met het faillissement van twee prominente restaurants: Café Cliché, een initiatief van topchef Sidney Schutte, en Auberge Jean & Marie, het geesteskind van Jan Grijspeere en Maartje Bremer. Beide...