Selecteer een pagina
nonnetje harderwijk

t Nonnetje Harderwijk

’t Nonnetje

Het gerenommeerde restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk heeft onlangs een flinke vernieuwing ondergaan. Na een grondige renovatie is het restaurant in een modern, eigentijds jasje gestoken, zonder daarbij de historische uitstraling van het pand op de prachtige Vischmarkt uit het oog te verliezen. Niet alleen het interieur is anders, zelfs het logo en de complete huisstijl is een vernieuwing ondergaan.

Het interieur van het restaurant is smaakvol ingericht met warme kleuren en natuurlijke materialen wat zorgt voor een buitenlands sfeertje. En dit is zeker niet gek gedacht, ons is namelijk verteld dat de structuur in combinatie met de terracotta-achtige kleur van de muren een ode is aan Portugal, het herkomstland van de vrouw van de chef, die wanneer nodig meehelpt in het restaurant.

Naast de vertrouwde signatuurgerechten van chef Michel van der Kroft, zijn er ook nieuwe gerechten toegevoegd die aansluiten bij het vernieuwde concept van ‘t Nonnetje. De signatuurgerechten zijn o.a. een terrine van ganzenlever en gerookte paling met rode biet en 25 jaar gerijpte aceto balsamico, Carabineiro: Portugese diepzeegarnaal met bacelhau, artisjok en chouriço olie en de Ravioli ‘Maria do Céu’, een ravioli gevuld met Portugese schapenkaas, courgette, kastanjechampignons en salieboter. Bij het laatste signatuurgerecht heeft de chef zijn vrouw als inspiratiebron gebruikt. Wanneer zijn vrouw in het restaurant aanwezig is komen zij dit gerecht samen toelichten aan tafel. De chef komt ook regelmatig met zijn pannen het restaurant in gelopen en laat met trots de gerechten, die in de maak zijn, zien aan alle gasten. Nog een leuk weetje: aan het einde van het menu krijgt iedere gast een pollepel met chocolademousse die je, net als vroeger, heerlijk kunt aflikken. Dit soort kleine dingen maken ’t Nonnetje echt persoonlijk en geven een hele fijne sfeer.

Niet geheel onbelangrijk: er is ook een volledig vegetarisch menu op de kaart waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame ingrediënten. Wij mochten proeven van het vegetarische menu en kunnen met oprechtheid zeggen dat dit zeker een aanrader is. Naast de samengestelde menu’s (meesterkok arrangement, verleidings-arrangement en het botanica menu) is er ook een mogelijkheid om à la carte te bestellen.

’t Nonnetje is met zijn vernieuwde uitstraling in combinatie met de heerlijke én vertrouwde signatuurgerechten een restaurant met internationale ambiance die je als fijnproever zeker een keer bezocht moet hebben!

Aanvullende informatie

Michelin: **
Gault Millau: 18/20
Prijsklasse: €€€
Adres: Vischmarkt 38, Harderwijk
Parkeren: Houtwal parkeergarage, Boulevard Harderwijk parkeerterrein