Selecteer een pagina
Secret Garden Amsterdam

Secret Garden

Secret Garden Amsterdam

Dit is zo’n restaurant, dat moet je gewoon gezien hebben. Het verbluffende interieur in combinatie met het lekkere shared-dining concept met op de achtergrond de tofste beats. Het restaurant is ingericht als een soort fancy jungle met heel veel groen, glitter en lichtjes. Aan de buitenkant zal je er zo voorbijlopen, de deuren zijn namelijk zwart en volledig bedekt met planten. Maar héy, dat is wat het juist zo ‘secret’ maakt! Het restaurant bevindt zich dan ook in een bruisende straat, namelijk in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam.

Het restaurant is opgericht door Roy en Mike Poppes en de keuken serveert eten in de stijl van de Nikkei Cuisine (Peruaans en Japans). Op de kaart kun je onder andere oesters met een garnering van yuzu ponzu en komkommer, tonijn tataki, tempura zoete aardappel friet met truffelmayo, Pani puri beef tartar, rib-eye met chimichurri en een pineapple crème brûlée vinden. Hoe lekker klinkt dat?! De gerechten worden in kleinere porties geserveerd zodat het lekker gedeeld kan worden.

Het restaurant heeft verschillende ruimtes. Bij binnenkomst kom je in een soort garderobe terecht (ook helemaal groen en vol met planten). Hier word je jas aangenomen en word er eventueel naar je reservering gekeken. De gastvrouw loopt mee naar je tafeltje. Het dikke gordijn dat het restaurant scheidt van de garderobe wordt aan de kant geschoven en zo stap je ineens een totaal andere wereld in lijkt het. Je komt in het eerste restaurant gedeelte waar een lange bar zich bevindt en allemaal leuke hoekjes om te zitten. Wanneer je doorloopt kom je langs een prachtige pauw in een gouden kooi, wat dient als het middelpunt van het restaurant. Ook hier zit een bar. Kijk je naar rechts dan zie je nog een volledig restaurant gedeelte, ook helemaal in een botanische stijl. Dit gedeelte grenst aan de binnentuin (ja, er is dus écht een geheime binnentuin). Ook hier is de stijl volledig doorgevoerd en kijk je je ogen uit.  En hier stopt het nog niet. Er is namelijk boven ook de mogelijkheid om in privésferen te dineren. Neem je de trap naar boven dan vind je daar ook de toiletten. De gang hier naartoe is werkelijk een feestje.

Op het gebied van wijn en cocktails valt er bij de Secret Garden ook heel wat te beleven. Er staan een aantal lekkere cocktails op de kaart zoals de signature cocktails, een aantal Peruaanse cocktails, gin-tonics en mocktails. De Garden’s Tiki cocktail is een echte aanrader. Deze bestaat uit lemongrass infused Pampero Blanco Rum, coconut, fresh pinapple juice en lime. Klinkt goed toch? En ook de wijnkaart is erg uitgebreid. Wij zijn voor de Rioja Blanco gegaan, ook een echte aanrader!