Selecteer een pagina
open keuken restaurant wils

Restaurant Wils

Restaurant Wils

Restaurant Wils is een brasserie in Amerikaanse stijl. Met aan de overkant van de straat het Olympisch Stadion, ontworpen door Jan Wils. Met zijn ontwerp bracht hij in 1928 het Olympisch vuur terug naar de Spelen, die dat jaar in het Amsterdamse stadion plaatsvonden. Bij restaurant Wils wordt gekookt op open vuur. De link is gelegd want toen het pand aan het Stadionplein beschikbaar kwam maakte Chef-kok Joris Bijdendijk meteen gebruik van zijn ideeën en de geschiedenis van de plek. Dit kenmerkt zich doordat er in de keuken veelal gekookt wordt op open vuur.

Dit restaurant ontving al snel een Michelin ster. Wils werkt met seizoensproducten, waardoor de kaart vaak verandert en je dus opnieuw verrast kunt worden bij een bezoek. De menu’s bestaan uit vier of zes gangen. Waarvan de chef er twee kiest en de overige gangen kies je zelf. Alle gerechten worden bereid op het vuur. Denk bijvoorbeeld aan Rib-Eye met spinazie en geroosterde knoflookjus.

Restaurant Wils heeft een private dining voor maximaal 20 personen en biedt in een ander gedeelte van het restaurant verschillende mogelijkheden om met het gezin of een groep vrienden te dineren.

In de open keuken met vuurplaats, houtkachel en houtovens worden de gerechten klaargemaakt door de topchefs die het vuur prima onder controle hebben.

Wils is geopend voor diner van dinsdag t/m zaterdag en voor de lunch vanaf donderdag t/m zaterdag. Parkeren is ook geen probleem en kan heel makkelijk in Parkeergarage Olympisch Stadion die 24 uur is geopend. Het Wils restaurant behoort tot de leukste Hotspots van Amsterdam!