Selecteer een pagina
bistro olliemolle

Olliemolle

Bistro de Olliemolle

Wanneer je Bistro de Olliemolle in Borculo, gelegen in de prachtige Achterhoek, bezoekt, word je ondergedompeld in een wereld van culinaire verfijning en sfeervolle gastvrijheid. Dit charmante restaurant, onder leiding van de jonge chef Roel Sieverink, is gehuisvest in een historisch pand en biedt een betoverend uitzicht vanaf het terras over een schilderachtige vijver. Hier combineert Sieverink de Franse keuken met een moderne, lichte toets.

Het Menu

Bij Bistro de Olliemolle word je meegenomen op een culinaire ontdekkingsreis. Onze ervaring begon met heerlijke amuses, gevolgd door een verfijnde tartaar van wilde eend en paling, vergezeld van schuim van Parmezaan en ijs van piccalilly, een unieke combinatie die onze smaakpapillen prikkelde.

Vervolgens genoten we van een rijk gerecht van gebakken eendenlever, geserveerd met in ganzenvet gestoofde zuurkool, spek, bramen en een heerlijke bitterbal van ganzenbout. Een perfecte balans tussen rijke en frisse smaken.

Het hoofdgerecht was een malse haas, vergezeld van gekarameliseerde appel, gegrilde eryngii en een diepe saus van eekhoorntjesbrood, een harmonie van smaken die perfect samengingen.

We sloten af met een dessert van tulband van Valrhona en sinaasappel, overgoten met een saus van dulcey Valrhona, een zoete afsluiting van een onvergetelijke maaltijd.

Je kunt kiezen uit menu’s variërend van vier tot zeven gangen, geprijsd tussen € 65,50 en € 99,00, elk vergezeld van een zorgvuldig geselecteerd wijnarrangement.

Het Kreeftenmenu

Naast het reguliere menu biedt de Olliemolle ook een speciaal kreeftenmenu. Dit menu omvat voorgerechten zoals oesters en bisque d’homard, en hoofdgerechten met hele kreeften bereid op verschillende manieren, zoals met Pernod of Thermidor-stijl. De prijzen voor de kreeftgerechten variëren, met opties voor halve porties.

De Eigenaren en Ervaring

Bij binnenkomst in de Olliemolle word je hartelijk ontvangen in een elegante lounge waar je kunt genieten van een aperitief en amuses. De eigenaren en het personeel zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer. De overgang naar het restaurantgedeelte is naadloos, waar je kunt genieten van een zorgvuldig samengesteld menu met bijpassende wijnen. De kwaliteit van het eten en de presentatie getuigen van vakmanschap en passie voor koken.

Openingstijden

De Olliemolle is geopend van dinsdag tot en met zondag, met openingstijden van 17:30 tot 21:00 uur op dinsdag tot en met donderdag, en van 12:00 tot 21:00 uur op vrijdag tot en met zondag.

Conclusie

Bistro de Olliemolle is een culinaire hotspot in Nederland, waar je kunt genieten van traditionele Franse keuken met een moderne twist in een sfeervolle en gastvrije omgeving. Of je nu komt voor het wildmenu, het kreeftenmenu, of gewoon voor een gezellige avond uit, de Olliemolle belooft een onvergetelijke ervaring.