Selecteer een pagina
hotel mercier Amsterdam

Hotel Mercier

Hotel Mercier een Verborgen Juweel in de Jordaan

Hotel Mercier is een verborgen juweeltje in het hart van de geliefde wijk Jordaan in Amsterdam. Dit 4-sterren boetiekhotel is ideaal gelegen op loopafstand van vele Amsterdamse bezienswaardigheden, waaronder het Anne Frank Huis, De 9 Straatjes en de Westerkerk. Wat dit hotel zo bijzonder maakt, is niet alleen de uitstekende locatie, maar ook het unieke interieurdesign dat een mix is van Modern Regency en art deco stijlen. Het hotel straalt glamour uit met zijn rijke prints, velours en unieke kunstwerken, waaronder handgemaakte wandkleden van modeontwerper en kunstenaar Claes Iversen.

Betaalbare Luxe in het Hart van Amsterdam

Een van de opvallende kenmerken van Hotel Mercier is de relatief lage prijs in vergelijking met andere hotels in Amsterdam. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een luxe ervaring zonder de hoge kosten. Bovendien is het hotel een echte all-in-one-bestemming, of je nu komt om te overnachten, dineren, werken of gewoon om te genieten van een cocktail.

Culinaire Verwennerij bij BONBOON

Een ander hoogtepunt van Hotel Mercier is het veganistische restaurant BONBOON dat in het hotel is gevestigd. Voor liefhebbers van plantaardig eten is dit een geweldige plek om te genieten van heerlijke veganistische gerechten in een stijlvolle setting.

Een Nieuwe Generatie Boutique Hotels

Volgens de MICHELIN Gids behoort Hotel Mercier tot een latere generatie boutique hotels die de historische charmes van Amsterdam combineert met eclectische hedendaagse decoratie en een persoonlijk gedreven boutique gastvrijheid. De stijl van Mercier is retro, in lijn met zijn Art Deco-erfgoed, maar neemt bepaalde postmoderne vrijheden. De kamers zijn een mix van antieke referenties en hedendaags design en kunst, variërend van de Small Double tot de Junior Suite en de extra hoge Bridal Suite. Het hotel beschikt ook over een all-day café genaamd Ons Huis, wat het een bescheiden en indrukwekkend boutique hotel maakt.

Dichtbij & Speciale Prijs

Op slechts 5 minuten loopafstand van Hotel Mercier bevindt zich Q-park Europarking aan de Marnixstraat 250. Voor hotelgasten geldt hier een speciaal kortingstarief. Het hotel beschikt over 48 kamers. De inchecktijd is vanaf 15:00 en de uitchecktijd is tot 11:00. Mocht je de uitchecktijd willen verlengen, dan wordt er een toeslag van €10,00 per uur gerekend tot 18:00 uur.