Selecteer een pagina
Fakissimo amsterdam

Fikissimo

Welkom bij Fikissimo: Een Mediterrane Fusion in Amsterdam

In het hart van Amsterdam verwelkomt Fikissimo je in hun gloednieuwe Mediterrane fusion restaurant. Hier delen ze met trots hun passie voor eten en gastvrijheid. Het concept van Fikissimo heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld. Wat begon als een traditioneel Italiaans restaurant, heeft zich uitgebreid met sushi en andere Mediterrane gerechten. Ze geloven sterk dat hun diverse menu de culturele smeltkroes van Amsterdam weerspiegelt, waardoor het een exclusieve locatie is die je absoluut niet mag missen.

Zodra je binnenstapt, word je begroet met een warme Mediterrane sfeer. Je voelt je meteen thuis in een elegante outfit met een heerlijke cocktail in je hand. Fikissimo streeft ernaar om een nieuwe kijk op gastvrijheid te bieden, waar gedeelde eetervaringen en warme interacties centraal staan. Ze willen niet alleen bekend staan om hun uitstekende eten, maar ook om hun oprechte gastvrijheid.

Uitbreiding van de Passie

Fikissimo is het geesteskind van Giuseppe en Serena, die ook de trotse eigenaren zijn van het zeer succesvolle Italiaanse restaurant aan de overkant, Fiko. Giuseppe is het brein achter de keuken en de evolutie van het menu, wat Fiko tot een geliefde plek heeft gemaakt voor zowel locals als bezoekers.

In 2023 besloten Giuseppe en Serena hun culinaire aanbod uit te breiden met Fikissimo. Hier verkennen ze hun passie voor Mediterrane fusion keuken. Ze combineren de rijke smaken van de Middellandse Zee met de tijdloze tradities van de Italiaanse keuken, wat zorgt voor een unieke en onvergetelijke eetervaring.

Giuseppe’s distributiebedrijf importeert en distribueert wijnen, olijfolie en verse producten van de hoogste kwaliteit rechtstreeks uit Puglia en Sicilië naar delicatessen en restaurants in heel Europa. Met Casa Puglia brengen Giuseppe en Serena alleen de meest verse en fijnste ingrediënten naar Amsterdam, waaronder geïmporteerde burrata, olijfolie, verse vis uit Sicilië en rode tonijn uit Spanje.

De wijnkaart van Fikissimo is zorgvuldig samengesteld om de perfecte aanvulling op je maaltijd te bieden. Je kunt een selectie van Puglia wijnen uit Italië verwachten, evenals Spaanse en Franse wijnen. En voor die speciale gelegenheden biedt ons menu alleen de beste champagnes.

Openingstijden:

Keuken open tot 22:30 van zondag tot donderdag en tot 23:00 op vrijdag en zaterdag.

  • Maandag: 17:00 – 00:00
  • Dinsdag: 17:00 – 00:00
  • Woensdag: 17:00 – 00:00
  • Donderdag: 17:00 – 00:00
  • Vrijdag: 17:00 – 00:00
  • Zaterdag: 17:00 – 00:00
  • Zondag: 17:00 – 00:00

Eerste Constantijn Huygensstraat 35/37
1054 BR Amsterdam

Ontdek nu snel Fikissimo, waar je wordt uitgenodigd om te genieten van de smaken van de Middellandse Zee en Italië, allemaal onder één dak.