Selecteer een pagina
Bar Dutch Courage

Dutch Courage Amsterdam

Dutch Courage

Dutch Courage is dé cocktailbar in Amsterdam, gevestigd aan de Amsterdamse Zeedijk. Eigenaars Tess Posthumus en Timo Janse hebben de bar geopend in 2017.

De bar is vernoemd naar het concept van “Nederlandse moed”. De term Dutch Courage en jenever gaan hand in hand. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog hadden de soldaten een dagelijks rantsoen jenever en elke ochtend voor de strijd namen ze een paar grote slokken Dutch Courage om de scherpe kantjes eraf te halen. De Engelsen en Nederlanders vochten tegen dezelfde vijand en zo waren ze bereid hun dagelijks portie jenever te delen. 

Dutch Courage is gespecialiseerd in cocktails op basis van gin. De bar biedt een brede selectie gins van over de hele wereld, waaronder veel Nederlandse gins, evenals een verscheidenheid aan tonic-waters om mee te combineren.

De menukaart is groot en divers van cocktails tot aan allerlei soorten Jonge Jenevers. Bijvoorbeeld de Dutch courage cocktail bestaat uit: Bols Genever Barrel Aged, Swinckels’ Superior Pilsner beer syrup, Bittere Lijdenstroost liqueur, lemon juice, hop oil and sea salt solution of kies een originele Hollandse cocktail, het Appeltje van Oranje.

Het menu biedt verder een verscheidenheid aan klassieke gin-cocktails, maar ook creatieve en unieke cocktails die de veelzijdigheid van gin laten zien. De bartenders van Dutch Courage hebben veel kennis van gin en kunnen een perfecte cocktail maken op basis van jouw wensen. Naast dat je lekker een hele avond kunt genieten van verschillende soorten cocktails of Jonge Genevers organiseert Dutch Courage ook allerlei interessante proeverijen. Je leert alles over de wereld van jenever, oudHollandse likeuren of de andere Hollandse destillaten.

Een lekker hapje staat ook voor je klaar. Dutch Courage biedt kleine hapjes en snacks aan die goed passen bij de drankjes. Zoals charcuterieplanken en olijven. De bar heeft een gezellige en intieme sfeer, waardoor het een populaire plek is voor zowel toeristen als de Amsterdammers zelf.

Dutch Courage is 7 dagen per week geopend van 17:00 tot 01:00 uur en op vrijdag en zaterdag van 15:00 tot 03:00 uur.