Selecteer een pagina
Restaurant Carstens Amsterdam

Carstens

Restaurant Carstens Amsterdam: Een Culinaire Reis Door Nederland

In het hart van Amsterdam, verscholen in het iconische Park Plaza Victoria hotel, vind je een culinaire schat: Restaurant Carstens. Deze stadsbrasserie, vernoemd naar de Amsterdamse familie Carstens, is niet zomaar een restaurant. Het is een plek waar traditie en innovatie samenkomen, waar je wordt meegenomen op een gastronomische reis door Nederland.

Duurzaamheid en Lokale Ingrediënten

Bij Carstens draait alles om duurzaamheid en het gebruik van lokale ingrediënten. Chef Sebastiaan Alferink, met een indrukwekkende achtergrond bij gerenommeerde restaurants zoals InStock & Circle, heeft een passie voor het vakmanschap van koken. Zijn visie op Nederlandse ingrediënten, gecombineerd met inspiratie van zijn wereldreizen, resulteert in eigentijdse en eerlijke smaken. Hier geen ver gezocht culinair avontuur, maar oprechte, smaakvolle gerechten die de rijkdom van Nederlandse bodem eer aan doen.

Seizoensgebonden Menu’s

Carstens staat bekend om zijn wisselende menu’s die een eerlijke weergave zijn van tijd en plaats. Of je nu kiest voor het à la carte menu, het seizoensmenu of het speciale weekmenu, je wordt altijd verrast. Tijdens ons bezoek kozen we voor het 4-gangen weekmenu met bijpassende wijnen. De unieke smaken en de harmonie tussen de gerechten en wijnen waren een ware sensatie. De vriendelijke en professionele bediening maakte de ervaring compleet.

Een Team Met Passie

Naast chef Sebastiaan speelt restaurantmanager Bas Rijnders een cruciale rol in de beleving bij Carstens. Met meer dan 12 jaar ervaring in de hospitality industrie en een diepe passie voor wijn, zorgt hij ervoor dat elke gast zich speciaal voelt. Zijn liefde voor lokale producten en wijnen met een Nederlandse connectie is voelbaar in elk aspect van de service.

In Het Hart van Amsterdam

Restaurant Carstens is niet alleen een culinaire hotspot vanwege het eten en de service. De locatie, in het Park Plaza Victoria hotel, voegt een extra dimensie toe aan de ervaring. Na een heerlijk diner kun je overwegen om de avond af te sluiten in dit prachtige hotel, dat net zo doordrenkt is van geschiedenis en charme als het restaurant zelf.

Conclusie

Restaurant Carstens Amsterdam is meer dan alleen een plek om te eten. Het is een ervaring, een reis door de rijke culinaire tradities van Nederland, met een moderne twist. Of je nu een local bent of een bezoeker van deze prachtige stad, Carstens is een must-visit. En vergeet niet, zoals ze bij Carstens zeggen: “Niets te ver gezocht, gewoon ontzettend lekker en joviaal.”

Extra informatie

Geopend: donderdag t/m zondag vanaf 18:00 uur

Adres: Prins Hendrikkade 34 – 1012 MB Amsterdam

Telefoonnummer: 020 5240649