Selecteer een pagina
bistro de la mer

Bistro de la Mer

Bistro de la Mer 

Een goed visrestaurant vinden kan een behoorlijke opgaven zijn, deze zijn namelijk zeldzaam in Nederland. Bistro de la Mer is een pareltje onder de visrestaurants in Nederland. Het restaurant wat onder de vleugels valt van de chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot is het derde restaurant in Amsterdam die de twee chefs geopend hebben. Naast het bekende 212 (2 Michelin sterren) in Amsterdam hebben de twee chefs ook nog restaurant De Juwelier (1 Michelin ster) wat pal naast het visrestaurant Bistro de la Mer ligt.

Wat meteen opvalt als je het restaurant betreedt is dat het wel erg veel weg heeft van een bruine kroeg. Lekker laagdrempelig waar je even binnen wandelt om te kijken of er nog bekende binnen zitten. Er hangt een gezellige sfeer en de leukste plek om te eten is direct aan de bar. Je kan hier namelijk nauwlettend in de gaten houden hoe de chefs alle gerechten bereiden.

Houdt je niet van vis dan ben je bij dit restaurant niet aan het goede adres. Op de desserts na, zijn het allemaal visgerechten. De kaart bestaat uit 4 verschillende voorgerechten, drie tussengerechten, vier hoofdgerechten en vier desserts. Wij besluiten om te beginnen met wat oesters, gevolgd door de Hollandse garnalen, en de kreeften cocktail met avocado en jalapeño. Als tussengerecht nemen we de Coquilles en de Tagliatelle met gerookte paling en zwarte truffel. Alle smaken kloppen en als echte visliefhebbers worden wij hier wel erg blij van.

Dan is het tijd voor de main courses, een mooi bereide zeetong en een tarbot die op de graat geroosterd is met zolderspek en gevulde champignons. Twee buitengewoon heerlijke visgerechten waarvan we toch wel een brede glimlach krijgen op onze gezichten.

Als dessert kiezen we voor de gemarineerde druiven met een granité van gin tonic en de klassieke dame blanche. En deze dame blanche is een dame blanche zoals die heurt.

De hele avond krijgen we heerlijke bijpassende wijnen bijgeschonken van de gastvrouw die ons weet de boeien met haar wijnkennis. Al met al een compleet avondje uit waar je geniet van de beste visgerechten die Amsterdam te bieden heeft!

Bistro de la Mer behoort tot één van de leukste HotSpots van Amsterdam. Zoals in de meeste fine dining restaurants in Amsterdam betaal je er ook Amsterdamse prijzen, deze liggen wat hoger als in de rest van Nederland.