Selecteer een pagina
ambrozijn bar valkenburg

Ambrozijn

Restaurant Ambrozijn: Een Hemelse Ervaring in Valkenburg

Restaurant Ambrozijn, gelegen in het pittoreske Valkenburg aan de Geul, biedt een unieke culinaire ervaring in een setting die zowel historisch als modern is. Het restaurant is gehuisvest in een voormalige hervormde kerk, de Irenekerk, daterend uit 1891. Deze kerk, gelegen aan de Plenkertstraat naast een bergwand van de Cauberg, heeft een bewogen geschiedenis. Na bijna volledig te zijn verwoest door brand, is het gebouw herrezen uit zijn as en sinds 2021 verrijkt het de horecascene van Valkenburg, waardoor het nog meer allure heeft gekregen.

Een Goddelijke Eetervaring

Bij binnenkomst in Ambrozijn wordt u omringd door een sfeer van brute zwarte muren en een opvallend nieuw dakgebinte, met een volledig open keuken waar u het werk van chef Sven Nijenhuis kunt bewonderen. De keuken van Ambrozijn, onder leiding van chef Nijenhuis, is klassiek geïnspireerd maar maakt ook gebruik van eigentijdse technieken. Dit resulteert in gerechten die nuances en spanning brengen.

Een Zevengangenmenu om van te Dromen

Tijdens ons bezoek aan Ambrozijn hebben we genoten van een voortreffelijk zevengangenmenu, begeleid door bijpassende wijnen. Hier is een blik op wat we hebben genoten:

  1. Hamachi: Verfijnd met selderij, mandarijn en sudashi, verrijkt met een supplement van 10 gram Imperial Heritage Kaviaar.
  2. Coquille: Een harmonieuze combinatie van rode biet, ui en zee-egel.
  3. Kabeljauw: Subtiel gepaard met topinamboer, venkel en passievrucht.
  4. Patrijs: Een klassieke mix van witlof, walnoot en peer.
  5. Hert: Rijk en diep van smaak met spruit, chorizo en cantharellen.
  6. Carrot Cake: Een creatieve draai met winterpeen en gember.
  7. Chocolade: Een afsluiting met karamel en soja, een perfecte balans van zoet en umami.

Een Ervaring die Verder Gaat dan Eten

Restaurant Ambrozijn is meer dan alleen een plek om te eten; het is een bestemming waar elke maaltijd een belevenis is. Met een focus op moderne Franse en Europese keuken, biedt het restaurant een menu dat zowel creatief als verfijnd is. De combinatie van de historische setting, de innovatieve keuken en de uitstekende service maakt Ambrozijn tot een van de meest opmerkelijke culinaire bestemmingen in Nederland.

Conclusie

Restaurant Ambrozijn in Valkenburg is een ware hotspot voor fijnproevers en liefhebbers van unieke eetervaringen. De combinatie van de historische locatie, de innovatieve keuken en de uitmuntende service maakt een bezoek aan Ambrozijn tot een onvergetelijke ervaring. Of u nu komt voor een speciale gelegenheid of gewoon om uzelf te trakteren op een culinair avontuur, Ambrozijn staat garant voor een hemelse ervaring.

Openingstijden

Diner

Maandag: 18:00-20:00
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: Gesloten
Donderdag: 18:00-20:00
Vrijdag: 18:00-20:00
Zaterdag: 18:00-20:00
Zondag: 18:30-20:00

Lunch

Zondag : 12:00-14:00